Skiskole

Generell info om våre skiskoler, følg med i kalenderen når vi arrangerer skiskole, gå så inn på knappen påmelding og meld deg på.

GJENNOMFØRING AV SKISKOLE

Skiskolen gjennomføres hver dag med to økter a 2timer kl. 1000 – 1200 og 1300 – 1500, med 1 time pause, kl. 1200 – 1300, mellom øktene. Vi ber om at deltakerne er klare til å starte klokken 1000. Det tar alltid litt tid å få på utstyr, og skal en leie tar det tid å tilpasse utstyret – så møt i god tid!

Deltakerne blir fra start delt inn i grupper. Gruppene vil ha øvelser på forskjellige ferdighetsnivå. Fra start vil deltakerne være delt inn først og fremst etter alder. Leder av gruppene kan i løpet av dagen/helgen forflytte deltakere til andre grupper for at deltakeren skal få øvelser tilpasset deres nivå. Ønsket er å ha mest mulig homogene grupper med tanke på at alle skal føle mestring og få en god utvikling.

Alle som gjennomfører skiskolen vil få diplom!

KULDEGRENSE

Skiskolen avholdes også i kulda. Ved temperatur under -15 grader finner vi det imidlertid riktig å avlyse skiskolen av hensyn til barnas ve og vel. Det er temperaturen i  skisenteret som vil være gjeldene. Vurderingen om skiskolen skal avlyses tas først om morgenen før skiskole start. Hvis temperaturen er på vei opp til -15, vil vi vurdere å utsette start med en time, for å kunne gjennomføre skiskolen. Er det kaldt vil dere bli løpende oppdatert om gjennomføringen på Renaalpinklubb.no fra kl. 0800 skiskoledagene. Gå derfor inn på Renaalpinklubb.no om morgenen før dere drar hjemmenifra for å se oppdaterte nyheter.

TIPS OM BEKLEDNING

HUSK at votter er varmere enn hansker når det er kaldt. Litt kuldekrem i fjeset på barna eller bruk av kuldemaske kan også være å anbefale. Det anbefales bruk av ull innerst mot kroppen. Ikke kle på så mye at det blir vanskelig å bevege segJ Det er VIKTIG at en ikke har mange par sokker i slalåmstøvelen, det bør brukes ett par tynne/normale ullsokker som når over kanten på slalåmstøvelen (type Ulvang og lignende). Stilongser og bukser skal ikke puttes ned i skoen, men trekkes ned til skoen etter at den er spent sammen. Dette for at støvelen skal sitte tett på leggen/foten, en løs sko kan føre til skade ved fall.

Hjelm er påbudt og briller anbefales på grunn av sikkerhet og kulde